Eerste SCOOR-certificaat voor OR-opleider blooming

29 oktober 2014

Stichting SCOOR heeft haar eerste certificaat uitgereikt aan trainingsbureau blooming uit Bergen. blooming is gecertificeerd voor de duur van 3 jaar, voor zowel de maatwerktrainingen als de standaardcursussen van het trainingsbureau. Directeur Mark Zwijnenburg van blooming kreeg het certificaat uit handen van SCOOR-voorzitter Evert Verhulp.

Mark Zwijnenburg is trots dat zijn bedrijf het certificaat heeft gekregen: ‘Als je een bevestiging krijgt van een onafhankelijke instantie dat je met je vak goed bezig bent, is dat natuurlijk een mooie opsteker.’ De audit hebben Zwijnenburg en zijn collega’s als prettig ervaren: ‘Het klinkt misschien gek, maar de audit was fun. We kregen geen keurmeesters over de vloer, maar mensen die zich kwamen verdiepen in de wijze waarop wij ons vak uitoefenen. De scepsis vooraf van sommige trainers was daardoor snel verdwenen.’

De Stichting Certificering Opleidingen Ondernemingsraden ( SCOOR) is door de SER opgericht om de kwaliteit van de opleidingen voor leden van ondernemingsraden te bewaken. Dit doet de stichting door de certificering van OR-opleidingsinstituten. Evert Verhulp noemt het ‘heel goed nieuws’ dat het eerste SCOOR-certificaat is uitgereikt. ‘Ik vertrouw erop dat meer bureaus de weg naar het certificaat zullen vinden.’ Inmiddels heeft SCOOR twaalf certificeringsaanvragen lopen. blooming is nu als SCOOR-gecertificeerd opleidingsinstituut in het SCOOR-register vermeld. 

Ga naar het SCOOR-register